Hydrateer je lichaam

Water is de levenskracht van je lichaam. Je lichaam heeft in de eerste plaats zuurstof nodig, waterwater staat op de tweede plaats. Water helpt je huid en haar stralend te houden. Water is ook van essentieel belang voor een succesvol gewichtbeheersingsprogramma. Waarom? Omdat water assisteert bij de spijsvertering, opname en uitscheiding van de voeding die je eet. Het helpt je lichaam zodoende om afvalstoffen uit te scheiden. Water is het doorspoelmiddel waarmee de nieren worden gereinigd. De nieren filteren ons bloed. Maar dat is niet het enige, water is ook een natuurlijke onderdrukker van het hongergevoel.
Als je niet genoeg water drinkt is de kans groter dat je teveel eet omdat de hersenen het verschil tussen honger en dorst niet maken. Drink een groot glas water voor je kleurrijke maaltijd.
Welk water kunnen we het beste drinken?

  1. Kraanwater: zit vol met minerale zouten en chemicaliën.
  2. Mineraalwater: hierin zitten nog vrij veel minerale zouten. Toch is het redelijk zuiver en we kunnen het rustig als gezelsschapsdrank gebruiken.
  3. Gedistilleerd water: dit onstaat door water te koken en de stoom op te vangen. Dit water is zeer zuiver, omdat gedistilleerd water minerale en zouten uit het lichaam haalt, mag het ten hoogste 2 maanden achter elkaar worden gebruikt.
  4. Gedistilleerd water hoort bij een therapeutisch dieet. gefilterd water: er zijn filters op de markt die de bacteriën doden en werken met een systeem van omgekeerde osmose. Ze geven uiterst zuiver water, terwijl ze gelijkertijd toch een aantal kostbare sporenelementen in het water laten zitten. Gefilterd water is de beste keuze.

Hoeveel glazen per dag?
Idealiter moet je 8 glazen (2 liter) per dag drinken. Voeg hier een schijfje citroen aan toe of vraag naar de aloësiroop - een heerlijke, verfrissende drank en een goed excuus om meer water te drinken! Bouw het drinken van meer water langzaam op. Je nieren moeten de gelegenheid krijgen om te wennen aan meer vocht.

glas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-water