Wist u dat ongeveer 70% van de gezondheidsklachten bij mensen voedingsgerelateerd zijn? Dat wil zeggen dat 7 van de 10 mensen die naar de dokter gaan geholpen zouden kunnen worden met een goed voedingsprogramma!
(BRON: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne)

Voedingsmiddelen zijn steeds meer alleen maar vulling.
Door de manier waarop tegenwoordig ons voedsel geteeld wordt, denk aan kassenteelt en versnelde verwarmde processen, verarming van de grond, door de groene pluk, door langdurige opslag, luchtverontreiniging, door transporten en alle bewerkingen die het ondergaat voordat wij het consumeren, daardoor zitten er veel minder essentiële voedingsstoffen in onze huidige voeding. Denk hierbij maar eens aan sinaasappelen, bananen, broccoli, spinazie, paprika´s, tomaten, aardbeien en slangkomkommers om maar eens een aantal producten te noemen. Uit onderzoek door het farmaceutisch bedrijf Geigy, een levensmiddelen labaratorium in Karlsruhe is gebleken dat bijna alle producten een enorm tekort hebben aan vitamine C, foliumzuur, vitamine B6, calcium en magnesium. Hierdoor ontstaat al snel een gebrek aan vitaminen, mineralen en andere belangrijke bestanddelen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Daarnaast is onze levensstijl dusdanig veranderd dat ons lichaam ook nog een verhoogde behoefte heeft aan al deze voedingsstoffen.

Stress
Stress is een veelomvattend onderwerp. Chronische stress maakt een grote hoeveelheid giftige stoffen in ons lichaam vrij, die in onze bloedsomloop blijven circuleren. Stress is de wortel van niet alleen emotionele, geestelijke maar zeker lichamelijke problemen. Stress is een aanslag op je lichaam. Je immuunsysteem verzwakt, de voeding wordt slechter opgenomen, je wordt dus vatbaarder voor ziektes. Zie je klachten als een waarschuwing dat je beter voor jezelf moet zorgen om gezond te blijven. Neem je manier van leven eens onder de loep en ga na of je bepaalde dingen kunt veranderen zodat je weer 'lekker in uw vel' zit en je goed voelt. Neem vervolgens een aantal concrete stappen om je immuunsysteem te helpen ondersteunen met goede uitgebalanceerde voeding. Er is geen enkel programma voor een beter leven dat op lange termijn kan slagen, tenzij jou cellen werkelijk alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben. Juist door stress heb je nog eens extra 30% meer voedingsstoffen nodig . Pak de oorzaak aan!!

Overgewicht een steeds groter probleem!
Een ander gevolg van ons huidige eet en leefpatroon is overgewicht. Steeds meer mensen zijn te zwaar. En dat brengt weer diverse gezondheidsrisico's met zich mee. We proberen wel om ons gewicht te beheersen maar dat lukt vaak niet. Zeker als we dat alleen moeten doen. Minder eten is al helemaal niet de juiste oplossing! Ook als je juist moet aankomen is het niet de bedoeling dat je vette snacks en taartjes gaat eten. Dit brengt ook weer gezondheidsrisico's met zich mee. Een goede begeleiding om een gezond vetpercentage te creëren is van groot belang. Een combinatie van slim en anders eten, voedingssupplementen, meer bewegen, ontspanning en genoeg schoon water drinken is de meest gezonde manier om je gewicht onder controle te krijgen en te houden.

Van oorzaak naar oplossing.
Bij het eerste intakegesprek maak ik een lichaamsanalyse en verricht ik een aantal metingen. Hiermee en aan de hand van je leefstijl gaan we samen de oorzaak van je gezondheidsklacht achterhalen en hier een voor jou gepaste oplossing voor zoeken. Ik begeleid mensen op het gebied van gezondheid en energie. Ook na een operatie of ernstige ziekte is het uiterst belangrijk om je immuunsysteem weer te versterken. Het gebruik van de juiste essentiële voedingsstoffen vóór een operatie, bevordert het herstel ná een operatie. Je gezondheid bepaalt de kwaliteit van je leven. Ook op het gebied van sport en vitaliteit heb ik voor ieder een gepast programma. Als je aan tien mensen vraagt wat zij het allerbelangrijkste vinden in hun leven, zullen er negen antwoorden: ‘een goede gezondheid’! Iedereen weet dat we zelf  voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid, maar we zijn ons er niet van bewust dat we dit zelf in handen hebben. We staan er niet bij stil. Ik ga je hierin begeleiden en ondersteunen. Dat wat je eet is niet alleen van invloed op je huidige lichamelijke conditie, maar bovendien medebepalend voor de kwalitiet en de duur van je leven.