Elektroacupunctuur/EAV

Elektro-acupunctuur is een veilige en pijnloze methode om klachten te verhelpen en te voorkomen. Behandeling is zinvol als het lichaam zelf niet (meer) in staat is de klachten te verhelpen.Met behulp van Elektro-acupunctuur stel ik vast welke verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Vervolgens behandel ik de oorzaak van de klachten, niet de symptomen maar de gesignaleerde verstoringen. Het uiteindelijke doel is evenwichtsherstel van lichaam en geest. In principe kunnen alle klachten met behulp van Elektro-acupunctuur behandeld worden.

Behoud van gezondheid

Mensen die zich gezond voelen, willen ook in de toekomst gezond blijven. Elektro-acupunctuur kan proberen vroegtijdig verstoringen op te sporen en te behandelen. De behandeling kan dus ook een preventief doel hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk eens per periode of per jaar een preventieve diagnose te laten stellen.

Diagnose:
Op zoek naar verstoringen
Ik zal in het eerste gesprek de voornaamste klachten inventariseren. Middels mijn meetaparatuur verkrijg ik informatie over de werking van organen zoals nieren, lever en darmen en van weefsels zoals spieren, zenuwen en slijmvliezen. De meting heeft ook betrekking op invloeden van buitenaf zoals virussen,parasieten, vergiftigde stoffen en elektromagnetische belasting. Bovendien meet ik de hormoontoestand, het energieniveau en het afweersysteem en kan ik nagaan of er een tekort aan vitaminen en mineralen is.

Om de meting te kunnen uitvoeren, houdt de patiënt een handelektrode vast en krijgt een meetstift op verschillende punten op de vingers en tenen.

Herstel van natuurlijk evenwicht

Als de oorzaak van de klachten bekend is, kan gewerkt worden aan het opheffen van de verstoringen. Daarnaast krijgt U ook andere adviezen die het herstel ten goede komen; bijvoorbeeld voedingsadviezen, lifestyle en beweging.

Enkele voorbeelden

Klachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Met Elektro-acupunctuur kan de oorzaak vaak worden opgespoord en behandeld. Hieronder staan enkele voorbeelden van veel voorkomende klachten en hun mogelijkheden.

  • Een nierstoring kan angsten, fobieën of gehoorklachten veroorzaken.
  • Een sluimerend virus met een lever- of miltverstoring kan leiden tot chronische vermoeidheid.
  • Een doorgemaakte voedselvergiftiging, het inslikken van vies zwemwater of een verwaarloosde griep kunnen chronische darmverstoringen, huidklachten en allergieën veroorzaken.
  • Lever- en galstoringen kunnen de volgende klachten geven: darmklachten, misselijkheid, oogklachten, schouderklachten, hoofdpijn, wakker tussen 1 en 3 uur 's nachts.

Tijdens dit eerste bezoek wordt het gehele lichaam doorgemeten, alsmede ook de vitamine en mineralen status en wordt de optimale therapie bepaald.
De eventuele kosten van voedingssupplementen of vrij verkrijgbare homeopathische middelen zijn niet in het consult inbegrepen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten en wordt in overleg met de cliënt bepaald.

Neemt u alstublieft de eerste keer uw legitimaitebewijs en uw zorgverzekeringspas mee alsmede de medicijnen, vitamines en/of mineralen die u gebruikt, drink die dag geen koffie of gewone thee. Neem ook ochtendurine mee bij uw eerste bezoek.