Voetreflextherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij reflexzones op de voeten worden behandeld d.m.v. drukpuntmassage.
Deze reflexzones staan in verbinding met organen, weefsels en klieren in het lichaam. D.m.v. de drukpuntmassage kunnen zwakke organen versterken en zieke organen wellicht genezen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd waardoor vele gezondheidsproblemen effectief kunnen worden aangepakt.Voetreflextherapie is een therapie die er vanuit gaat dat punten op de voet corresponderen met organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Deze punten worden ‘reflexzones’ genoemd.
Door massage en druk uitoefening op deze reflexzones wordt een reactie bewerkstelligd in dat deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. In eerste instantie kunnen door de reactie op de massage de klachten tijdelijk verergeren.
Dat wordt veroorzaakt door het zelfgenezingsproces in het lichaam dat wordt gestimuleerd door de massage.

Tevens is voetreflextherapie zeer reinigend voor het lichaam. Het helpt afvalstoffen, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, verwijderen uit het lichaam.Voetreflex Klachten waarbij de therapie kan helpen zijn o.a.:
hoofdpijn, migraine, oorpijn, verkoudheid, hooikoorts, eczeem, bijholteontsteking- bloedsomloopproblemen, oedeem, oorsuizingen, opvliegers, transpiratie, spataderen, PMS, prostaatklachten, overgangsklachten- nekklachten- lage rugklachten, schouderklachten, knieklachten, wervelkolomklachten, spit- spierpijn, fibromyalgie, reuma, arthritis, artrose, nierstenen, spijsverteringsproblemen, maagklachten, obstipatie, spastische darm, ziekte van Crohn, arteriosclerose, maagzuur, winderigheid, ontbrekende eetlust, vermoeidheidsklachten, gebrek aan energie,  stressgerelateerde aandoeningen, depressie, angst, gordelroos, duizeligheid- en vele andere klachten.