Wanneer ontspanningsmassage?

Wanneer er hoge eisen aan ons worden gesteld ondergaan we vaak stress. Hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, prestatiedruk e.d. kunnen lichamelijke en geestelijke (over)belasting tot gevolg hebben. Dit kan spanningsklachten met zich meebrengen. Spanningsklachten kunnen zich zowel lichamelijk als geestelijk manifesteren.

Gevolgen van stressOntspanningsmassage

Spanningsklachten, ook wel psychosomatische klachten genoemd, kunnen bijvoorbeeld zijn: hoofdpijn, prikkelbaarheid, algemeen gevoel van gespannenheid, algehele vermoeidheid, nek- en rugklachten, enz. Voor velen zijn dit waarschijnlijk geen onbekende verschijnselen.

Belastbaarheid

Hoe vaak iemand te maken krijgt met dergelijke klachten verschilt van persoon tot persoon. Dit is mede afhankelijk van de mate waarin iemand lichamelijke en/of geestelijke belasting kan verdragen. Verantwoord bewegen en sporten kan de nodige ontspanning bieden en kan zelfs bijdragen aan de vergroting van de algehele belastbaarheid.

In de praktijk...

Helaas zijn lichamelijke en psychosomatische klachten voor veel mensen echter een reden om juist minder te bewegen. Een gevolg hiervan kan zijn dat de belastbaarheid afneemt en daarmee de frequentie en intensiteit van de klachten kan toenemen.

Ontspanningsmassage biedt een goede ontspanning en kan zo bijdragen aan een vermindering van klachten.


Klik hier voor de tarieven