Hooikoorts is een ongewone afweerreactie van je lijf op een bepaalde stof die voor de meeste personen onschadelijk is.
Deze stof, ook wel allergeen genoemd, kan het lijf binnenkomen via de voeding, de ademhaling of door contact met de huid.
Bekende veroorzakers van allergische reacties zijn graspollen, huisstof, huidschilfers van dieren, voedseladditieven en de zon.
Ze leiden tot problemen als veelvuldig niezen en een loopneus, tranende, jeukende, rode ogen,
pijnlijke en gezwollen slijmvliezen in de mondholte, of roodheid, zwelling en jeuk van de huid.
Als er niets aan gedaan wordt worden de klachten iedere jaar erger of je krijgt er meerdere klachten bij omdat je immuunsysteem beetje bij beetje achteruit gaat.
Hier ga ik dus samen met jou aan werken.
Je immuunsysteem moet versterkt worden dan pas pak je de oorzaak aan.
Alleen het onderdrukken van de klachten lost niks op.
Ieder persoon is uniek en de behandeling kan dus per individu verschillen.

 

Wil je weten welke aanpak bij jou hoort neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Meer info over hooikoorts aanvragen.

Water is ook voeding

Hydrateer je lichaam

Water is de levenskracht van je lichaam. Je lichaam heeft in de eerste plaats zuurstof nodig, waterwater staat op de tweede plaats. Water helpt je huid en haar stralend te houden. Water is ook van essentieel belang voor een succesvol gewichtbeheersingsprogramma. Waarom? Omdat water assisteert bij de spijsvertering, opname en uitscheiding van de voeding die je eet. Het helpt je lichaam zodoende om afvalstoffen uit te scheiden. Water is het doorspoelmiddel waarmee de nieren worden gereinigd. De nieren filteren ons bloed. Maar dat is niet het enige, water is ook een natuurlijke onderdrukker van het hongergevoel.
Als je niet genoeg water drinkt is de kans groter dat je teveel eet omdat de hersenen het verschil tussen honger en dorst niet maken. Drink een groot glas water voor je kleurrijke maaltijd.
Welk water kunnen we het beste drinken?

  1. Kraanwater: zit vol met minerale zouten en chemicaliën.
  2. Mineraalwater: hierin zitten nog vrij veel minerale zouten. Toch is het redelijk zuiver en we kunnen het rustig als gezelsschapsdrank gebruiken.
  3. Gedistilleerd water: dit onstaat door water te koken en de stoom op te vangen. Dit water is zeer zuiver, omdat gedistilleerd water minerale en zouten uit het lichaam haalt, mag het ten hoogste 2 maanden achter elkaar worden gebruikt.
  4. Gedistilleerd water hoort bij een therapeutisch dieet. gefilterd water: er zijn filters op de markt die de bacteriën doden en werken met een systeem van omgekeerde osmose. Ze geven uiterst zuiver water, terwijl ze gelijkertijd toch een aantal kostbare sporenelementen in het water laten zitten. Gefilterd water is de beste keuze.

Hoeveel glazen per dag?
Idealiter moet je 8 glazen (2 liter) per dag drinken. Voeg hier een schijfje citroen aan toe of vraag naar de aloësiroop - een heerlijke, verfrissende drank en een goed excuus om meer water te drinken! Bouw het drinken van meer water langzaam op. Je nieren moeten de gelegenheid krijgen om te wennen aan meer vocht.

glas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-waterglas-water

Skin-analyserMet behulp van de SKIN-ANALYSER  wordt de conditie van de huid gemeten. Dit apparaat geeft de waarde van je vochtgehalte aan, verder de waarde van vet en de celdikte van de huid kan worden gemeten.
Aan de hand van deze metingen stel ik een op jou persoonlijk gebaseerd programma samen. Ook wanneer de metingen  goede waardes aangeven dien je het juiste onderhoud aan de huid te doen.
Deze analyse is een middel om te kiezen voor de juiste reinigingsproducten, serums en crèmes.
Geef hierna de huid wel 90 dagen de kans om te herstellen naar het best haalbare en gezonde niveau.

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten zijn voedingsstoffen die in staat zijn vrije radicalen onschadelijk te maken.
Ze functioneren als onze interne afweertroepen die schade aan de cellen verminderen.
Vrije radicalen tasten de gezonde cellen aan.Anti-oxidanten Er zijn een groot aantal factoren waardoor er beduidend meer vrije radicalen worden aan gemaakt,
zoals stress, een slecht voedingspatroon, luchtvervuiling, bestrijdingsmiddelen op voeding, geneesmiddelen en zware inspanningen en actief sporten.
 
Zorg dat deze vrije radicalen niet de overhand krijgen.
Vul je dagelijkse basisvoeding aan met een sterke anti-oxidant. Deze anti-oxidant beschermt en versterkt het immuunsysteem, neutraliseert vrije radicalen en vertraagt het verouderingsproces. Zie onder de rubriek ' antioxidanten' op www.natuurlijkvoorjelijf.nl